Skip to main content

‘Over een paar jaar heb ik geen werk meer!’ is een veelgehoorde uitspraak wanneer AI of Chat GPT het onderwerp is. Zoals in meer functies, zullen robots inderdaad een deel van het werk overnemen. Is dit een bedreiging of kan je hier je voordeel mee doen? We vroegen het.. Chat GPT zelf.

Via een prompt, dat is de input (of vraag) die je ingeeft, legden we de stelling voor aan Chat GPT. Het antwoord was er één die in de politiek niet zou misstaan. Geen duidelijk ja of nee, maar een genuanceerd betoog over de voor- en nadelen. 

Zo is Chat GPT ideaal om in te zetten voor routinematige schrijfwerkzaamheden zoals standaard e-mails, nieuwsbrieven of productbeschrijvingen. Snel, meestal correct en goedkoop. Een dik pluspunt dus. Bovendien is Chat GPT altijd beschikbaar, raakt het niet vermoeid en heeft het geen behoefte aan verlofdagen en vakanties. 

Maar er zijn ook minpunten. Chat GPT kan niet zelf nadenken, wat betekent dat het opdrachten moet krijgen. Om tot goede resultaten te komen, zijn die opdrachten soms best ingewikkeld. Bovendien ontbreekt het Chat GPT nog weleens aan creativiteit, emotie en culturele context. Dat vereist toch vooral menselijk inzicht en ervaring.

Conclusie

Misschien is het antwoord niet eenvoudig en moeten we Chat GPT gelijk geven in haar nuance. Voorlopig kan het programma niet zonder menselijke hulp. Bij gebruik van de juiste tools en prompts, komt het een heel eind. Maar dan meer als hulpmiddel en niet als vervanger van de copywriter. Voorlopig dan.. Ondertussen omarmen wij de mogelijkheden die het biedt, maar blijven we toch vooral zelf nadenken.

Close Menu

Brightlot AMS

Entrada 500
1114 AA Amsterdam

Brightlot BCN

Sant Pere Màrtir 39, Bajo dcha.
08012 Barcelona

020-2441027
info@brightlot.nl