Skip to main content

We spraken eerder al in een blog over de superkrachten van AI en enkele mogelijkheden in beeldbewerking. AI zit niet stil en wij dus ook niet. Daarom komen we met een vervolg, want er is veel gebeurd en we hebben nog meer te vertellen.

Jouw input maakt het verschil
De mogelijkheden van AI in beeldbewerking zijn eindeloos, maar alles valt of staat met de input die jij geeft. In AI-taal zijn dit de ‘prompts’. In een prompt vertel je eigenlijk aan AI wat er moet gebeuren. Het is de opdracht die je geeft. Hoe beter en concreter de prompt, hoe meer het resultaat aansluit op wat je wilt.

Een voorbeeld. De prompt die we invoeren is: ‘kunstenaar met eigen werk’. AI gaat vervolgens voor ons aan de slag en komt met een resultaat. Omdat we AI weinig concrete informatie hebben gegeven, voelt het veel vrijheid om zelf met iets te komen. De kans dat het resultaat matcht met wat wij zoeken is klein (zie het resultaat hiernaast).

We maken het voorbeeld daarom concreter. De prompt die we nu invoeren is: ‘Vrouwelijke kunstenaar in atelier omringt door schilderijen’. We geven AI hiermee een aantal concrete punten mee die in de uitkomst zichtbaar moeten zijn. Het resultaat? Duidelijk zichtbaar zijn een vrouw en meerdere schilderijen.

AI ontwikkeling in beeld

De resultaten van onze meest concrete prompt laten gelijk zien hoe AI zich ontwikkeld heeft in de afgelopen maanden. Waar het resultaat in februari en april van 2022 nog vrij makkelijk van echt te onderscheiden is, is dat in mei 2023 niet meer het geval. We zien een levensechte afbeelding van een vrouwelijke kunstenaar met schilderijen om haar heen.

Brightlot en AI

Heel leuk zo’n prachtige weergave van een vrouwelijke kunstenares, maar wat kunnen we er in de vastgoedwereld nu echt mee doen? Op dezelfde manier als we de vrouwelijke kunstenares hebben gecreëerd door AI, kunnen we ook doelgroepbeelden genereren. Met de juiste prompts ontstaan doelgroepbeelden die exact aan onze wensen voldoen en bovendien hebben we geen modellen nodig. En zijn we toch niet helemaal tevreden over een afbeelding? Dan kunnen we onze grote vriend AI opnieuw aan het werk zetten om voorwerpen toe te voegen of te verwijderen.

De toekomst

Met veel interesse blijven we de mogelijkheden van AI in de gaten houden. Mogelijk dat de volgende blog over dit onderwerp een creatie is van AI him (of her) self. Want ook in tekst kan AI inmiddels wonderlijke dingen.

Ook de superkrachten van AI inzetten bij jouw vastgoedprojecten? Neem contact met ons op om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken.

Close Menu

Brightlot AMS

Entrada 500
1114 AA Amsterdam

Brightlot BCN

Sant Pere Màrtir 39, Bajo dcha.
08012 Barcelona

020-2441027
info@brightlot.nl