Skip to main content

Wij kennen onze weg in de vastgoedwereld. Bekende en iets minder bekende gezichten komen regelmatig voorbij en projecten van nu en uit het verleden passeren de revue. En toch staan we soms voor leuke verrassingen die ons doen beseffen dat onze wortels dieper in de vastgoedwereld gestrengeld zitten dan we onszelf realiseren.

Samenwerking met J.P. van Eesteren bij Justus
Een mooi voorbeeld is het project Justus in Amsterdam-Oost. Bouwbedrijf J.P. van Eesteren, onderdeel van TBI, bouwt in de Sluisbuurt de eerste toren van minimaal 100 meter en bij Brightlot verzorgen wij de marketing. We werken samen mét (een onderdeel van) TBI, waar in het verleden ook vóór (een onderdeel van) TBI is gewerkt.

De familiegeschiedenis van Joost en Donald leert ons namelijk dat hun grootvader bij Voormolen heeft gewerkt. In de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 werkte Jacob Wols mee aan grote projecten zoals winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam en de NEH (Nederlandse Economische Hogeschool) eveneens in Rotterdam.

Kozijnen in het CAB Cartesius
En er zijn meer familiebanden die raakvlakken hebben met het heden. Toen Stefan een bezoek bracht aan Cartesius in Utrecht viel hem gelijk de kozijnen op in het iconische CAB.

Zijn vader reed door heel Nederland met het bedrijf De Kock van Gelder (inmiddels Doorwin Groep) om ramen en kozijnen te plaatsen. Een uniek bedrijf en één van de eerste met dubbele beglazing en ventilatie (PH schuifraam). Half Amsterdam zit vol met ramen en kozijnen van De Kock van Gelder en bij binnenkomst in het CAB in Cartesius wist Stefan gelijk dat de ramen van zijn vader afkomstig zijn.

De toekomst
Het is nog ver weg misschien. Mochten de Brightlotters over heel wat jaren gezegend zijn met eigen (klein)kinderen in de vastgoedwereld, dan vertellen zij mogelijk trots over de projecten van hún vaders en opa’s.

Close Menu

Brightlot AMS

Entrada 500
1114 AA Amsterdam

Brightlot BCN

Sant Pere Màrtir 39, Bajo dcha.
08012 Barcelona

020-2441027
info@brightlot.nl